/* Disable right mouse click */
Informatieve site & webshop voor iedereen met een kinderwens info@yoana.net

Andere realiteit

Op mijn website kun je informatie vinden over de andere realiteit van het hebben van een kinderwens. Het kan namelijk zijn dat zwanger worden moeilijk gaat tot aan onmogelijk is, maar ook miskramen en depressies worden vaak weggewuifd of vergeten. Ik wil deze taboe doorbreken met mijn website. De informatie die ik deel is juist ook goed voor familie en vrienden om een goed beeld te krijgen wat het inhoudt en hoe heftig het kan zijn. Tevens is op mijn website ook aan de overleden baby’s gedacht, iets wat een nachtmerrie betekend voor iedere ouder.

Tevens heb ik een webshop die hierop inspringt met onder herinneringssieraden en wenskaarten. Het is bedacht om voor jezelf te kopen of cadeau te doen voor een ander. In moeilijke tijden is het fijn om steun te kunnen zijn of steun te krijgen!

Er staat een lijstje met de onderwerpen die ik behandel en tevens de link naar de webshop!

 

Als moeder heb ik ook met mijn man, onze eigen weg moeten vinden in de chaos van zwanger willen worden, hormonen, leuke en lastige momenten van zwanger zijn en je baby krijgen. In tegenstelling tot de tweede is ons eerste kindje na een miskraam, als dysmatuur via een spoedkeizersnede te wereld. Van het ideaalbeeld, een rustige thuisbevalling met weinig mensen, naar de realiteit, een heftige, emotionele rollercoaster. Ik prijs mezelf dan ook zeer gelukkig met het leven dat ik heb en de dierbaren om me heen. Het had ook heel anders kunnen zijn!

Ik heb de eerste bijna 5 maanden borstvoeding kunnen geven, maar moest wel al die tijd alles kolven, omdat ze niet sterk genoeg was om aan de borst te drinken. Mede hierdoor weet ik zelf maar al te goed, natuurlijk ook door verhalen van anderen, dat het zeker niet vanzelfsprekend is dat ze er zijn en dat het niet altijd een roze wolk is. Daarom prijs ik mezelf iedere dag gelukkig met hen.

Verlies van nieuw leven

Verlies kan door meerdere oorzaken, zoals door miskraam, doodgeboren of zelfs overleden na de geboorte. Het zijn allemaal gebeurtenissen waarbij rouw en verwerking nodig zijn. Het is dan ook erg fijn als je omgeving begrip toont, je tijd geeft en je steunt daar waar nodig.

Niet altijd een roze wolk

Voldoen aan het ideaalbeeld is bijna onmogelijk bij het zwanger willen worden, zwanger zijn en/of de bevalling. Het kan zijn dat er een postnatale depressie optreedt, de kraamtranen iets te rijkelijk vloeien of zelfs dat het helemaal niet wil lukken. In sommige gevallen blijft hierbij de kinderwens zelfs onbeantwoord. Ook bij adoptie kan er een hoop emotie bij kijken waar je even niet bij stil hebt gestaan. Het is dan ook erg fijn als je omgeving begrip toont, je tijd geeft en je steunt daar waar nodig.