/* Disable right mouse click */
Informatieve site & webshop voor iedereen met een kinderwens info@yoana.net

Rondom zwangerschap

Op mijn website kun je informatie vinden over zwanger willen worden, de zwangerschap zelf, tot een met baby’s eerste jaar.

Hierbij heb ik een webshop die hierop inspringt met onder andere feestartikelen, verzorgingsproducten, wenskaarten, maar ook musthaves. Het is bedacht om makkelijk voor jezelf te kopen of leuk cadeau te doen voor een ander.

Er staat een lijstje met onderwerpen die ik behandel en tevens de link naar de webshop! Veel plezier op mijn site!

 

Als moeder heb ik ook met mijn man, onze eigen weg moeten vinden in de chaos van zwangerschap: het zwanger willen worden, hormonen, leuke en lastige momenten van zwanger zijn en je baby krijgen. Ons eerste kindje kwam na een miskraam, als dysmatuur via een spoedkeizersnede te wereld. Van het ideaalbeeld, een rustige thuisbevalling met weinig mensen, naar de realiteit, een heftige, emotionele rollercoaster. De tweede is via de natuurlijke weg gekomen, na een bevrijding van de navelstreng tijdens de bevalling.

Ik heb bij de eerste bijna 5 maanden borstvoeding kunnen geven, maar moest wel al die tijd alles kolven, omdat ze niet sterk genoeg was om aan de borst te drinken. De tweede krijgt nog steeds borstvoeding. Kraamvisite hoefde voor mij niet zo, alleen hechte familie en beste vrienden. We hebben leuke babyborrels gegeven, waar iedereen hen kon bewonderen.

Iedere dag prijs ik mezelf gelukkig met hen en verwonder ik mezelf over wat ze allemaal al kunnen en hoe hard het gaat. Door dit alles weet ik zelf maar al te goed, natuurlijk ook door verhalen van anderen, hoe zo’n klein hummeltje je wereld voorgoed veranderd. Een leven zonder kind kan ik me echt niet meer voorstellen! 

Zwanger worden

Als je zwanger wilt worden, komt er een hoop op je af. Hoe werkt het nou eigenlijk? En wat voor tips zijn er om sneller zwanger te kunnen worden? Lees over de tips om de kans op een zwangerschap te vergroten. Op deze pagina kun je veel tips vinden waar je hopelijk verder mee kan en (toch) zwanger kan worden. Maar ook een hoop informatie waardoor je weet hoe het allemaal eigenlijk werkt en in elkaar steekt. Onderwerpen zijn onder andere een gezonde leefstijl, hormonen, voorbereiding, vitaminen, biologie en statistieken. Klik op het onderwerp om verder te lezen.

Zwanger zijn

Ben je benieuwd hoe de baby elke week groeit? En wat zwanger zijn doet met je lichaam? Lees hier meer over zwangerschapssymptomen herkennen tot plannen van feestjes en ouderschapsverlof. Maar bevat ook informatie over zwangerschapstesten, biologie, echo’s en tests, hormonen, het financiële plaatje, voorbereiding op de bevalling en nog veel meer.

Bevalling

Er zijn allerlei manieren om te bevallen, wat spreekt jou het meeste aan? Heb je hulp nodig bij het maken van een geboorteplan? De tijd gaat snel en voor je het weet komt de geboorte dichterbij. Hoe kan een bevalling eigenlijk verlopen?

Hoera! De baby is er!

Geef je borstvoeding? Hoe ga je om met kraambezoek? Wat moet je allemaal regelen? Het kan erg overweldigend zijn, de een heeft meer tijd nodig en voor de ander went het al erg snel. Hoe dan ook, je leven staat op zijn kop en zal nooit meer hetzelfde zijn! Het is vooral voor de nieuwe ouder een onzekere tijd, waar een hoop vragen zullen zijn. Kijk hier voor antwoorden.

Baby's eerste jaar

Je baby gaat vooral in het eerste jaar, in een rap tempo allerlei ontwikkelingen door. Welke zijn dit meestal? Wat kun jij doen om je kindje te helpen? Er zijn zoveel manieren maar misschien kan Yoana je helpen met je eigen weg te vinden.