/* Disable right mouse click */
Informatieve site & webshop voor iedereen met een kinderwens info@yoana.net

Zwanger worden

Als je zwanger wilt worden, komt er een hoop op je af. Hoe werkt het nou eigenlijk? En wat voor tips zijn er om sneller zwanger te kunnen worden? Hoe kan je je optimaal voorbereiden op de komst van je baby?

Allereerst heb ik 10 tips voor je om zwanger te worden!

  1. Voel je goed! Een stabiele relatie, fijne familie en/of goede vrienden om je heen en niet te veel stress vergroten de kans op zwanger worden. Lees meer over een gezonde leefstijl.
  2. Eet gezond en gevarieerd, zorg voor een gezond gewicht. Gebruik geen drugs, alcohol en rook niet, wees verder voorzichtig met gebruik van medicijnen en supplementen. (vraag na bij je huisarts) Probeer je BMI tussen de 20 en 25 te houden. Lees meer over voeding en zwanger worden en over overgewicht en afvallen tijdens de zwangerschap.
  3. Slik foliumzuur en vitamine D. Juist in het begin van de zwangerschap is het slikken van foliumzuur belangrijk. Net zoals het eten van gezonde en gevarieerde voeding, is het slikken van foliumzuur en vitamine D een goede voorbereiding voor als je net zwanger bent. Dan krijgt het ongeboren kindje direct de juiste voedingsstoffen binnen. 
  4. Ken je vruchtbare dagen. Je kunt via een ovulatietest zien wanneer de eisprong zich aandient. Hierdoor kun je, bij een regelmatige cyclus, vanaf 3 dagen voor je eisprong gemeenschap hebben. Ook de manier waarop en hoe je gemeenschap hebt, kan zorgen voor sneller zwanger te raken. Daarvoor heb ik ook tips
  5. Een tip die een beetje samenhangt met andere tips, sport maar niet teveel. Een normale hoeveelheid sport (wat voor jou normaal is) is gezond en heeft vele positieve effecten. Ook als je nog wilt afvallen, overdrijf niet. Teveel sporten, maar ook lichamelijk zwaar werk, kan je vruchtbaarheid aantasten.
  6. Zorg voor een goede hormoonbalans door eventueel meer informatie bij je huisarts op te vragen. Ook als je in de overgang raakt, kun je het beste naar je huisarts.
  7. Ook de man kan naast gemeenschap met je hebben meer betekenen. Hij kan de kwaliteit van het sperma verbeteren. Hier zijn ook meerdere tips voor. 
  8. Bereid je voor om de komst van een baby. Een goede voorbereiding haalt veel stress weg en geeft veel duidelijkheid over je situatie. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn bijvoorbeeld: is je woning geschikt, welke kosten komen er bij kijken, valt je baan te combineren, moet je oppas regelen, zo ja wie, hoe en waar, etc.
  9. Neem contact op met je huisarts als zwanger worden niet wil lukken na een tijdje proberen. Als je op de bovenstaande tips let, kun je achter feiten komen waar je huisarts eventueel al eerder bij kan helpen.
  10. Het belangrijkste van alles… Wanhoop niet! De kans op een zwangerschap binnen 3 maanden is 30%, binnen 6 maanden is 70%, binnen een jaar is 80 % en binnen 2 jaar is 90%. Dus zelfs na een jaar lukt het 1 op 10 stellen niet om zwanger te worden. Wanhoop zorgt weer voor stress, wat weer een verminderde kans op een zwangerschap kan veroorzaken.

Lees verder via de linkjes of andere onderwerpen.