/* Disable right mouse click */
Informatieve site & webshop voor iedereen met een kinderwens info@yoana.net

Welke seks helpt om sneller zwanger te worden?

Het liefst begin je je zwangerschap met fijne seks, zonder zorgen of stress maar wel met passie en liefde. Voor het ene stel is het met één keer al raak, maar voor anderen proberen het jaren zonder succes. Toch zijn er trucjes waarbij je kans op een zwangerschap kan verhogen. Wees gezond, dus zorg voor een gezonde leefstijl, beweeg genoeg en eet gezond.

Weet welke dagen je het meest vruchtbaar bent. Bij de meeste vrouwen vind de ovulatie 2 weken voor de menstruatie plaats, maar niet iedereen heeft een regelmatige menstruatie. Je kan dit meten door een ovulatietest. Dan weet je wanneer je het meest vruchtbaar bent. Door seks te hebben op deze dagen, vergroot je de kans op een zwangerschap.

Een eicel overleeft 24 uur, waarbij de kans het grootst is vlak na de eisprong. Een zaadcel leeft gemiddeld 2 tot 4 dagen in afwachting van een rijpe eicel. Soms wel langer maar dat is meestal wel uitzonderlijk.

Regelmatig seks vergroot ook de kans en het is belangrijk om te blijven genieten tijdens de seks. Wanneer de man hevig is opgewonden, is zijn sperma van betere kwaliteit. Wanneer jij opgewonden bent, ben je vochtiger en zorgt het voor fijnere seks en een betere omgeving voor het sperma. Wanneer de vrouw ook klaar komt, zorgen de samentrekkingen van de baarmoeder dat de zaadcellen die goede richting opgaan.

Welk seks of te wel welke standjes?

Wat het meest belangrijk is, is dat de man diep kan penetreren om de zaadcellen mede door de zwaartekracht, naar de baarmoeder te krijgen. De standjes zijn dan met name degene waarbij de man het werk moet doen zoals, missionaris, op zijn hondjes en lepeltje-lepeltje. Wanneer de vrouw bovenop zit, loopt het sperma sneller uit de vagina.

Wat verder ook belangrijk is, is dat je als vrouw nog even na de seks (of nog naspel/knuffelen hebt en) moet blijven liggen. Een minuut of 10 blijven liggen, eventueel met een kussen onder je billen om de zwaartekracht een handje te helpen. Natuurlijk is naar de wc gaan belangrijk voor de vrouw, om blaasontstekingen te voorkomen, maar 10 minuten wachten is hiervoor geen probleem.

Als laatste is het belangrijk om van de seks geen planning, dwangmatigheid of verplichting te maken. Ook is het niet zo erg om wat sperma te verliezen, je hebt er maar eentje nodig! Als je je druk gaat maken, is er minder plezier en meer stress, ook al is de kinderwens zo groot.

Lees verder via de linkjes of de andere onderwerpen.